fbpx
IT Savjetovanje

IT savjetovanje

Angažovanjem IT konsultanta možete dodati neposrednu vrijednost Vašoj organizaciji, tako što će on pružiti pristup naprednim alatima i tehnologijama sa stručnošću koju Vaša konkurencija nema. IT savjetovanje je isplativa strategija za organizacije koje se oslanjaju na unapređenje IT performansi da bi podržale svoje poslovanje. IT savjetovanje se pokazalo vrijednim za organizacije u svakoj industriji. IT konsultatn pruža podršku kada Vam je potrebn i za djelić troškova, u odnosu na održavanje IT odjela sa punim radnim vremenom. Uspjeh i nadmoć nad konkurencijom, ne možete postići tako da Vaš rođak koji se „razumije“ u tehniku vodi Vaš projekat vezan za IT razvoj i unapređenje poslovanja. Potreban Vam je tim IT stručnjaka koji imaju iskustva u vašoj industriji, razumiju propise i mogu učinkovito uskladiti sisteme s Vašim poslovnim ciljevima. Zapošljavanje stručnosti ovog kalibra kao dio vašeg internog IT osoblja obično bi moglo biti izvan Vašeg budžeta, ali profesionalni IT konsultanti mogu isporučiti ovakvu uslugu za dio troškova. Troškovi su na ovaj način ograničeni na određene projekte i vrlo su upravljivi.

Ne odlažite, konačno završite stvari i pogledajte projekte završene na vrijeme i u okviru planiranog proračuna.

Problem

Zvuči li vam neki od ovih scenarija poznato?

A) Želite pokrenuti novu web stranicu koja podržava Vaš novi imidž branda s poboljšanom funkcionalnošću.

Stvarnost – Tri mjeseca kasnije još uvijek imate zastarjelo riješenje i stojite bez pomaka. U međuvremenu, izgubili ste nove prilike i kupce konkurentu koji ima profesionalniju i dinamičniju web stranicu.

B) Želite da vaš IT odjel poboljša nivo usluga i skrati vrijeme stajanja kako biste mogli bolje podržati svoje kupce ili unaprijediti procese.

Stvarnost – Vaš IT odjel je previše zauzet promjenom lozinki zaposlenih i rješavanjem svakodnevnih IT zadataka i problema. Nemaju vremena ni resursa za poboljšanje sposobnosti i pouzdanosti Vaših procesa.

C) Vi i Vaš tim planirate IT projekt; zabrinuti ste zbog potrebnih resursa i ako možete ispuniti traženi rok.

Stvarnost – Vaš „strateški“ projektni plan nema strukturu, identifikovane rizike, predviđeni povrat ulaganja i voditelja projekta koji bi osigurao da zadaci budu jasno definisani i teku planiranim tokom. Postoji vrlo velika vjerovatnoća da će se Vaši strahovi ostvariti.

Rješenje za sve gore navedeno:

Saradnja s IT konsultantom koja može dovršiti projekte na vrijeme i ispravno, a da se ne koristi prekomjerno Vaše IT odjeljenje. 

Firme imaju vrhunsku kontrolu troškova putem modela profesionalnih usluga na zahtjev. IT konsultant, može pružiti vođstvo i podršku samo kad je to potrebno, troškovi su poznati i kontrolisani. Neplanirani događaji mogu stvoriti probleme Vašem internom IT odjelu, pogotovo kada im je potrebno dodatno IT osoblje. Profesionalni IT konsultant implementira i uvježbava najnovije tehnologije, hardver, softver i mrežne aplikacije. Bilo da se radi o projektu, podržavajući svakodnevne informatičke zadatke, integrirajući sisteme nakon akvizicije ili spajanja, IT savjetnik to može sve. Kombinacija fleksibilnosti, ekonomičnosti i visoko obučeni stručnjaci mogu vašoj organizaciji pružiti konkurentsku prednost kad god Vam zatreba.

Kontrola troškova